ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Φαρκαδώνα Τρικάλων : πολλά τα προβλήματα λόγω χιονιού.Όλη η Ελλάδα έχει ντυθεί στα λευκά και επιτέλους, μπορούμε να ισχυριστούμε ότι βλέπουμε και άσπρη μέρα. Ευκαιρία για λίγη οικογενειακή θαλπωρή στην ασφάλεια του ζεστού σπιτιού μας. Πολλοί ακόμα είναι εκείνοι που αψηφούν το κρύο, μικροί και μεγάλοι, και επιδίδονται σε παιχνίδια με το χιόνι. Τι γίνεται όμως πίσω από αυτήν την χαρούμενη εικόνα;
Ο βαρύς χειμώνας που έχει πλήξει ολόκληρη την χώρα, προκαλεί προβλήματα τόσο στις κατοικίες των πολιτών, όσο και στις μετακινήσεις τους. Οι σωλήνες παγώνουν και το νερό, ένα είδος πρώτης ανάγκης, τείνει να εκλείψει. Το να βγεις από το σπίτι για παράδειγμα να πας στο περίπτερο ή το μάρκετ, μετατρέπεται σε άθλο. Όπως ακόμα χειρότερο είναι για εκείνους που παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, καλούνται να πάνε στην εργασία τους με τα αυτοκίνητα και ταλαιπωρούνται ώρες μέχρι να φτάσουν.


Η μικρή κοινωνία της Φαρκαδώνας Τρικάλων, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα μετακίνησης, καθώς το χιόνι έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Οι άνθρωποι, όσοι έχουν το θάρρος να βγουν από τα σπίτια ή αναγκάζονται να το κάνουν, θωρακίζουν τους  εαυτούς τους με υπομονή. Επίσης με χοντρά ρούχα, μπουφάν, σκούφους, κασκόλ και γάντια, προσπαθώντας έτσι να προφυλαχτούν από το πολικό ψύχος. Η έντονη χιονόπτωση καθιστά επίσης δύσκολη και την μετακίνηση, με αποτέλεσμα το πιο σημαντικό όπως η μετάβαση ενός περιστατικού στο τοπικό Κέντρο Υγείας της περιοχής να γίνεται μέσα από αντίξοες συνθήκες, με το χιόνι εμπόδιο. Κάτι που μπορεί να αποβεί μοιραίο σε μια εξαιρετικά  επείγουσα περίπτωση.


Ας ελπίσουμε, σύντομα το έντονο αυτό καιρικό φαινόμενο να υποχωρήσει ώστε και ο κόσμος να μπορέσει να επιστρέψει με ασφάλεια, στην καθημερινότητα του. Ευχόμαστε δύναμη και υπομονή σε όλον τον κόσμο. Ας ελπίσουμε το μοναδικό «ατύχημα» που θα ακούσουμε, να είναι ένα απλό γλίστρημα την ώρα παιχνιδιού στα χιόνια. Να είστε ασφαλείς.
Ρεπορταζ : Νάγια Γούγου Μητροπούλου
Φωτογραφιες : Βάιος Γκαγκάς
Επιμελεια : Γιωργος Μανίκας


* Τα ειδησεογραφικά άρθρα μας 'αλιεύονται' και αναρτώνται από όσο το δυνατόν ασφαλέστερες πηγές. Σε περίπτωση που εντοπίσετε κάποια ανακριβή και αναληθή δημοσίευση, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα. Προσπαθούμε για την καλύτερη δυνατή ενημέρωσή σας. Ευχαριστούμε θερμά. Η συντακτική ομάδα του NEWS24

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.